KAATSHEUVEL - Een technische storing zorgde er donderdagavond voor dat De Vliegende Hollander in attractiepark De Efteling niet meer werkte.

Dat maakte een woordvoerster van het park in Kaatsheuvel bekend. De storing deed zich rond 20.30 uur voor. Daardoor bleef een sloep met dertien inzittenden steken. De bezoekers zaten ongeveer een half uur vast. Daarna konden medewerkers de attractie resetten.

Volgens het veiligheidsprotocol werd de interne brandweer ingeschakeld om de inzittenden uit het bootje te halen. Niemand raakte gewond. De woordvoerster kon nog niet vertellen wat de oorzaak van de technische storing is.

Het is niet de eerste keer dat de attractie uitviel. Eind juni zorgde een storing in het elektrische circuit ervoor dat de attractie stil stond.

De Vliegende Hollander heeft 20 miljoen euro gekost en is een combinatie van een wildwaterbaan met een achtbaan. De duurste attractie van De Efteling zou vorige zomer worden geopend. Door aanhoudende storingen en de strenge veiligheidsvoorschriften werd de start verlegd naar de seizoensopening begin april dit jaar.