HOOGWOUD - Het echtpaar dat dinsdag om het leven kwam bij het drama in Hoogwoud, wordt zaterdag begraven. Dat meldde burgemeester Gertjan Nijpels van de gemeente Opmeer donderdag in een brief. Het samenzijn met woord en muziek vindt in besloten kring plaats.

In de brief vraagt de burgemeester aan de media op uitdrukkelijk verzoek van de familie om niet naar de uitvaart te komen. "Wij vertrouwen erop dat u deze wens van de familie zult respecteren", aldus Nijpels.

De gemeente Opmeer heeft donderdag het e-mailadres herinneringen@opmeer.nl beschikbaar gesteld, waar mensen mooie herinneringen aan het echtpaar naar toe kunnen sturen. De familie van de drie achtergebleven kinderen van het stel had hier om gevraagd. De herinneringen worden verzameld en gebundeld.

Veehouder

Dinsdag bracht een 42-jarige veehouder uit Hoogwoud in zijn woonplaats zijn 35-jarige vrouw, zijn hond en uiteindelijk zichzelf om het leven. De drie kinderen van het paar van 8 en 5 jaar en 9 maanden waren op het moment van het incident bij familie.