BORKUM - Zeven voetballers van de eerste divisieclub BV Veendam zijn zondag, tijdens een trainingskamp op het Duitse eiland Borkum, gehoord in een verkrachtingzaak. Dat heeft bestuurslid Henk-Jan Hoekman van de club woensdag bekendgemaakt.

Het slachtoffer van de verkrachting, een 56-jarige vrouw van het eiland, gaf het signalement van een kleine, donkere man tussen de 20 en 30 jaar. Alle zeven donkere spelers uit de selectie zijn vervolgens door de politie meegenomen naar het bureau om een verklaring af te geven.

De vrouw werd in de nacht van zaterdag op zondag verkracht nabij het trainingsveld. Zondagochtend werden de zeven spelers gevraagd mee te komen naar het politiebureau om foto's te maken en DNA-materiaal af te geven.

Medewerking

Allemaal op vrijwillige basis, zo benadrukt Hoekman. "De spelers hebben hun medewerking verleend om te kunnen bijdragen aan het onderzoek en hun betrokkenheid volledig uit te sluiten. De voltallige selectie was bij elkaar op het moment van de verkrachting en ze waren erg ontdaan van het nieuws van deze gruwelijke gebeurtenis."

Over vier tot zes weken zullen de resultaten van het DNA-onderzoek bekend worden. De selectie is ondertussen weer terug in Veendam.