ROME - Vier personen zijn dinsdag door brand om het leven gekomen in de zuidelijke Italiaanse regio Puglia. Dit hebben lokale woordvoerders laten weten.

De verkoolde lichamen van twee mensen werden in een auto gevonden bij een dorpje aan de Adriatische kust dat volledig omringd was door de vlammen.

Twee andere lichamen werden op het strand daar vlakbij aangetroffen. Deze slachtoffers zijn door verstikking om het leven gekomen.

Nederlanders

Twee Nederlandse gezinnen zijn in verband met bosbranden geëvacueerd van hun camping in het zuiden van Italië, meldt de ANWB dinsdag. De toeristenbond kreeg ook één melding van een Nederlander die door de branden zijn hotel had moeten verlaten.

In het zuiden van Italië zijn op verschillende plaatsen honderden toeristen geëvacueerd vanwege de bosbranden. Zo zijn volgens de ANWB in Apulië badgasten vast komen te zitten doordat de wegen naar het strand geblokkeerd raakten door branden. In Vieste werden vier campings verwoest door het vuur. De branden ontstonden door enorme hitte en droogte en hebben in Italië al ruim zeshonderd hectare bos in vlammen doen opgaan.

Alarmcentrale SOS International heeft nog geen meldingen binnengekregen uit Italië van gedupeerde Nederlandse vakantiegangers. Waarschijnlijk valt het wel mee hoeveel Nederlandse vakantiegangers te maken hebben met de branden, laat een woordvoerder weten. "De branden woeden voornamelijk in de laars van Italië. Daar zijn relatief weinig Nederlanders op vakantie."