GAZA-STAD - Israëlische F-16 gevechtsvliegtuigen hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een doel in Gaza-stad onder vuur genomen. Volgens ooggetuigen zou het gaan om het hoofdkwartier van de Palestijnse politie voor de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever.

Ten minste twee zeer zware explosies waren rond half vier 's nachts te horen gevolgd door het geluid van laagvliegende straaljagers, meldde CNN.

Twee raketten werden met een tussenpose van vijf minuten afgevuurd op het politiebureau waarna een enorme brand uitbrak. Twee verwoeste gebouwen van het complex werden in de as gelegd waaronder een woonblok van de oproerpolitie. Een derde gebouw raakte beschadigd door de aanval.

Volgens de eerste berichten uit ziekenhuizen in Gaza-stad hebben zeker achttien mensen verwondingen opgelopen door de luchtaanval. Ambulances werden door de autoriteiten massaal naar het getroffen politiecomplex gedirigeerd.

"We hebben ongeveer vijftien mensen binnengekregen die door de bombardementen gewond zijn geraakt. Het merendeel is ernstig gewond maar hun toestand is niet kritiek", aldus de chef van de EHBO-afdeling van het ziekenhuis al-Shifa. Niet veel later werd gemeld dat er nog drie gewonden waren binnengebracht. Onder de slachtoffers zouden zich niet alleen agenten bevinden maar ook verscheidene kinderen.

De luchtaanvallen van vrijdagochtend komen na een pauze van 48 uur. Het slechte weer de afgelopen dagen maakte Israëlische luchtacties als vergelding voor de recente Palestijnse zelfmoordaanslagen onmogelijk.

/DOSSIERMidden-Oosten