ISLAMABAD - Het verhoor van het gearresteerde al-Qaeda-kopstuk Khalid Sjeik Mohammed begint zijn eerste vruchten af te werpen. Het vermeende brein achter de aanslagen in de VS op september 2001 werkt ook goed mee.

Dat heeft de Pakistaanse minister van Binnenlandse Zaken Faisal Saleh Hayat dinsdag gezegd tegen de BBC. Hij voorspelde 'belangrijke ontwikkelingen' als gevolg van de ondervraging.

Het blijft nog steeds onduidelijk waar de in Pakistan opgepakte Mohammed precies gevangen wordt gehouden. Amerikaanse mediaberichten maakten melding van een 'derde land', terwijl de Pakistaanse autoriteiten zeggen dat hij nog altijd in Pakistan is. Volgens de BBC wordt Mohammed verhoord door zowel Amerikaanse als Pakistaanse functionarissen.

Washington hoopt dat Mohammed uit de school klapt en vertelt waar Osama bin Laden zich ophoudt. Mohammed geldt als de derde man in de hiërarchie van het terreurnetwerk, na Bin Laden en de Egyptenaar al-Zawahiri. Mohammed is de belangrijke al-Qaeda-verdachte die sinds de aanslagen in de VS is opgepakt.