HENGELO - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in het Overijsselse Hengelo twee mannen aangehouden die worden verdacht van een reeks autobranden. De twee verdachten zijn beiden 39 jaar oud. Ze zijn afkomstig uit Hengelo. Dat liet de politie vrijdag weten.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/2968 Donderdagavond werden tussen 22.15 uur en 23.30 uur zeven auto's in brand gestoken in het centrum van de stad en in de wijk Hengelose Es. Ook werden er drie vuilcontainers in brand gestoken. De twee mannen werden in de buurt van de branden in de Hengelose Es aangehouden. Zij worden vrijdag verhoord.

De stad wordt al lange tijd geteisterd door autobranden die telkens in het stadscentrum en in de Hengelose Es uitbreken. Tussen februari en april gingen ruim vijftig voertuigen in vlammen op.

Een speciaal politieteam onderzoekt de reeks branden. Bij een uitgebreid buurtonderzoek, dat al eerder werd gehouden, bezocht de politie ongeveer vijfhonderd woningen. Ook werden er folders onder het uitgaanspubliek verspreid met de oproep om informatie.