NEW YORK - Een man die op een verjaardagsfeest een jongevrouw sprekend vond lijken op iemand die hij kende, heeft door veelte vragen een tweeling na twintig jaar herenigd.De nieuwsgierige Justin Latorre was via een kennis op eenverjaardagsfeestje beland van de 20-jarige studente Tamara Rabi.Hij vond haar zo sprekend lijken op een ander studente, AdrianaScott, dat hij beide vrouwen bestookte met vragen, zo heeft hetdagblad The New York Times maandag bericht.

De twee vrouwen bleken op precies dezelfde dag in Guadalajara inMexico te zijn geboren. Beiden waren geadopteerd door families inde VS, een door een joodse familie en de ander door eenrooms-katholieke familie. Vervolgens zette Latorre de tweestudentes van verschillende universiteiten in New York aan totcorrespondentie via e-mail. Hun uiterlijk bleek identiek en de tweehervonden elkaar toen ze in december een ontmoeting haddengeregeld.

Alleen de moeder van Adriana wist dat er een tweelingzus moestbestaan omdat ze dat bij de adoptie te weten was gekomen. Destijdszocht ze verwoed maar vergeefs naar de zus. Ze had dat nooit aanhaar dochter Adriana verteld.