LEEUWARDEN - De Leeuwardense ondernemer Jeroen Korthuis looft een beloning uit van 20.000 gulden voor de tip die leidt tot de aanhouding van de moordenaar(s) van Rowena Rikkers, ook wel bekend als het Meisje van Nulde.

Korthuis, directeur van een beveiligingsbedrijf, loofde eerder een beloning uit in de moordzaak van het Friese meisje Marianne Vaatstra. "Ik ben zelf vader van een jong kind en gruwel elke keer weer van dit soort misdaden", zegt hij. "Het enige dat ik dan als particulier kan doen is een forse beloning in het vooruitzicht stellen, in de hoop dat er bruikbare tips komen."

De ondernemer liet zich dit jaar nog gelden als weldoener voor de slachtoffertjes van een grote ontuchtzaak in de Leeuwardense zeeheldenbuurt. Korthuis bekostige toen uit eigen zak een korte vakantie voor de kinderen die seksueel misbruikt waren. Korthuis stelt zijn eigen e-mailadres (j.korthuis2@chello.nl

Deze week werd bekend dat het rompje dat in augustus bij Strand Nulde aanspoelde en het hoofdje dat drie dagen later bij Hoek van Holland opdook, toebehoorden aan de toen 4-jarige Rowena Rikkers. De politie beschouwt de moeder van Rowena en haar vriend als hoofdverdachten. De moeder en haar vriend zijn eind augustus voor het laatst gezien toen ze in hun witte Mercedes-busje uit Rotterdam vertrokken. Sindsdien zijn ze spoorloos.

/NIEUWSMeisje van Nulde is Rowena Rikkers (4)Rowena Rikkers heeft nog een zusjeStiefvader Rowena was agent