NEW YORK - Midden in de Amerikaanse stad New York heeft zich woensdagavond een zware explosie voorgedaan. Volgens de autoriteiten is een ondergrondse stoompijp ontploft. In een van de straten in midden Manhattan werd tijdens de avondspits een gapend gat geslagen waardoor stoom en modder omhoog spoten.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/2865 Volgens burgemeester Michael Bloomberg van New York is een persoon overleden als gevolg van een hartaanval veroorzaakt door de klap. Meer dan twintig mensen hebben verwondingen opgelopen. De druk is inmiddels van de stoompijp gehaald. De ravage is groot.

Aanvankelijk bestond de vrees dat er een gebouw was ingestort, maar dat bericht bleek niet te kloppen. Een pand zou wel aan het wankelen zijn gebracht, maar is overeind gebleven.

Terreuraanslag

Volgens de politie van de miljoenenstad ziet de ontploffing er vooralsnog niet verdacht uit. Het gaat vermoedelijk niet om een terreuraanslag. Het ministerie van Binnenlandse Veiligheid onderschrijft die mening.

Politie en brandweer rukten massaal uit naar de plek waar de ontploffing zich voordeed, niet ver van Grand Central Station. Honderden mensen zouden in paniek het gebied zijn ontvlucht. Verscheidene gebouwen zijn door de autoriteiten ontruimd. In andere gebouwen zaten mensen uren gevangen door de stoom.

Stoomontploffing New York