HELMOND - De drievoudige moord die vorige week in Helmond werd gepleegd, heeft waarschijnlijk te maken met drugs. Het vermoeden van de politie is versterkt door de vondst van enkele kilo's amfetamine in het huis aan de Statenlaan waar de drie mannen zijn doodgeschoten. Dat heeft een politiewoordvoerder maandag gezegd.

De woordvoerder wilde in het belang van het onderzoek niet zeggen hoeveel kilo amfetamine er is gevonden. Amfetamine is een grondstof voor de harddrug XTC.

Over het motief voor de moord en de onderlinge relatie van de drie slachtoffers is nog geen duidelijkheid. De politie heeft het rechercheteam dat aan de zaak werkt maandag uitgebreid tot 45 man. Volgens de woordvoerder is dat gedaan omdat er veel sporen zijn gevonden tijdens het technisch onderzoek.

De politie vond de drie slachtoffers woensdagavond. Buurtbewoners hadden alarm geslagen omdat de deur van de woning wagenwijd openstond. De slachtoffers waren de 30-jarige bewoner van het huis, een 33-jarige man uit Venlo en een 28-jarige man uit Oosterhout.