ROERMOND - Bij het bedrijf Koma in Roermond is dinsdagochtend een zeer grote brand uitgebroken. Er zijn geen gewonden gevallen. De brandweer gaf om ongeveer vier uur het sein brand meester. De brandweer is bezig met nablussen.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/2756 In het gebouw waren rond 12.30 uur drie grote explosies hoorbaar. In het bedrijf, dat koelinstallaties fabriceert, zijn koelvloeistoffen en andere chemische stoffen aanwezig.

Zwarte rookwolken waren tot in de wijde omgeving te zien. De brandweer en politie zetten de wegen in de omgeving af. De brandweer ontruimde drie naastgelegen panden, waaronder Rockwoll Lapinus, uit angst dat het vuur oversloeg.

Korpsen

Brandweerkorpsen uit heel Midden-Limburg, een deel van Zuid-Limburg, Maastricht en Duitsland werden ingezet om de brand te bestrijden.

Het magazijn is volledig verloren gegaan, het productiebedrijf gedeeltelijk. De schade zou tientallen miljoenen euro's bedragen, schatte de directeur van Koma. Bij Koma werken 110 mensen.

Giftige stoffen

Bij de grote brand zijn giftige stoffen, waaronder blauwzuur, vrijgekomen. De brandweer verricht metingen in de omgeving om de concentratie giftige stoffen vast te stellen.