DEN BOSCH - Door een explosie in een politiebureau aan de Beverspijken in Den Bosch is zondag een politieagent lichtgewond geraakt. Rond kwart over een vond door nog onbekende oorzaak de explosie plaats in de garage aan de achterkant van het politiebureau. Een agent die op dat moment in de garage was, raakte licht gewond. Hij mocht na behandeling door ambulancepersoneel naar huis.

De brand die na de ontploffing ontstond, ging gepaard met een flinke rookontwikkeling. De brandweer was met groot materieel aanwezig, maar kon niet voorkomen dat een deel van het dak in vlammen opging. De afslag vanaf de snelweg A59 (Waalwijk-Den Bosch) is enige tijd afgesloten geweest. De afrit ligt vlak naast het politiebureau.

In de garage stonden onder andere busjes van de Mobiele Eenheid en in beslag genomen goederen. Op het politiebureau aan de Beverspijken is de meldkamer van de politie gevestigd. Ook de telefooncentrale voor het 0900-nummer van de politie zit in dit gebouw. Het bureau hoefde niet ontruimd te worden. De brandweer onderzoekt de oorzaak van de explosie.