WELLINGTON - Een rechter in Nieuw-Zeeland heeft donderdag de ontvoerders van een Nederlands echtpaar op huwelijksreis flinke celstraffen opgelegd. Dat hebben Nieuw-Zeelandse media bericht.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/2490 Een 30-jarige man kreeg tbs met een minimum van tien jaar, de tweede dader van 27 jaar kreeg negen jaar cel, waarvan zes onherroepelijk. Het Nederlandse koppel werd in november 2006 ontvoerd, beroofd en de vrouw werd verkracht.

De twee veroordeelden hadden eerder in het proces al schuld bekend voor de rechtbank in Whangarei. De 30-jarige bekende ook de vrouw te hebben verkracht en dat hij onder invloed was van drugs. Hij wilde van de Nederlanders geld hebben om een schuld in het drugscircuit te kunnen afbetalen.

Agenten

Het tweetal, dat zich voordeed als agenten, viel de camper van de Nederlanders binnen in Haruru Falls en eiste geld onder bedreiging van een vuurwapen. De Nederlanders kregen handboeien om en de vrouw werd gedwongen kalmeringstabletten te slikken, voordat ze werd verkracht.

Het tweetal werd ook gedwongen te pinnen bij verschillende automaten in de regio. De Nederlanders werden vervolgens gedumpt in een weiland.