AMSTERDAM - De 24-jarige vrouw die maandag overleed na een bezoek aan het dancefeest Sensation White afgelopen weekeinde, heeft in elk geval voorafgaand en tijdens het evenement xtc gebruikt. Dat liet de politie van Amsterdam woensdag weten.

Tijdens het dancefeest in de Amsterdam Arena zaterdagavond werd de vrouw onwel. Volgens haar vriend meldde ze zich bij een EHBO-post.

Zij bracht daar korte tijd door en dronk wat water. Daarna is zij met haar vriend naar een andere plek gegaan om bij te komen, aldus de politie.

Koud

In de ochtend is de vrouw met haar vriend naar huis gegaan. In bed kreeg zij het erg koud en haar situatie verslechterde.

Op zondagochtend is ze per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zij verkeerde toen al in zorgwekkende toestand.

Maandagmiddag is ze overleden. In het ziekenhuis is een niet-natuurlijke dood vastgesteld.

Onderzoek

De politie doet nog onderzoek naar de stoffen die het slachtoffer tot zich heeft genomen.

Organisator ID&T heeft vraagtekens bij het verhaal over de EHBO-post. De hulpverleners bij de drie EHBO-posten in de Arena hebben alle hulpvragen geregistreerd, maar de naam van de overleden vrouw komt daar niet op voor, aldus een woordvoerder van ID&T.

GGD

"Wij hebben dat begrepen uit een rapportage van een intern onderzoek door de GGD."

Tijdens de zevende editie van Sensation White was het stadion gevuld met 40.000 in het wit geklede mensen. De politie maakte zondag bekend dat tijdens het feest ongeveer 95 mensen op de EHBO-post terecht waren gekomen, van wie de meesten onwel waren geraakt door alcohol- of drugsgebruik.

Twee feestgangers werden toen direct naar het ziekenhuis overgebracht.