AMSTERDAM - Het viertal dat vorige week is opgepakt voor het mishandelen van een zwangere vrouw heeft onterecht vast gezeten. De vrouw uit Wageningen heeft een valse aangifte gedaan, meldt de politie vandaag.

De 25-jarige vrouw is dinsdag aangehouden. Ze is inmiddels vrijgelaten. Ook een 35-jarige vrouw heeft verteld dat haar eerste verklaring over de mishandeling niet klopte.

De twee zouden het incident hebben bedacht naar aanleiding van relationele problemen. Op wie de problemen in de relationele sfeer betrekking hebben wil de politie niet zeggen.

De drie vrouwen van 23, 26 en 47 jaar en een man van 48 die donderdagnacht voor mishandeling waren aangehouden zijn vrijdag vrijgelaten.

Klap

De zwangere vrouw verklaarde tegen de politie dat ze problemen had met een 26-jarige vrouw. Bij het huis van deze vrouw zou ze een klap in het gezicht hebben gekregen, aan haar haren zijn getrokken en tegen haar knie zijn geschopt. Daardoor zou ze zijn gevallen.

Een van de vrouwen zou vervolgens op haar benen zijn gaan zitten en haar hebben geslagen. De man schopte haar, verklaarde de vrouw aanvankelijk.

Privacy

De politie zegt om redenen van privacy niet te willen ingaan op wat zich wel heeft afgespeeld. Tegen de 25-jarige en de 35-jarige vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.