ROTTERDAM - Prof. P. Nicolaï is door prinses Margarita en haar man Edwin de Roy van Zuydewyn aangetrokken als advocaat. Hij maakte dat donderdagavond bekend in het actualiteitenprogramma Nova.

Nicolaï stond eerder met succes journalist Willem Oltmans bij in zijn zaak tegen de staat. De jurist is inmiddels bezig met het voorbereiden van een schadeclaim namens het echtpaar De Roy van Zuydewyn tegen de staat.

'De waarheid boven tafel'

Volgens Nicolaï is het 't paar niet te doen om geld maar "om de waarheid boven water te krijgen". Volgens hem vinden de twee dat ze jarenlang door het Koninklijk Huis respectloos zijn behandeld en gepest en getreiterd.

De advocaat denkt dat het een zware klus wordt maar dat het niet moeilijk zal zijn op essentiële punten te bewijzen dat er onrechtmatig is gehandeld. Nicolaï bevestigde dat Margarita gesprekken met koningin Beatrix op band heeft opgenomen.

Volgens Nicolaï is De Roy van Zuydewyn overigens verrast dat zijn schoonvader, Carel Hugo van Bourbon van Parma, op de hoogte was van zijn dossier bij de sociale dienst in Amsterdam. Zelf heeft hij hem daar nooit iets over verteld, aldus Nicolaï.