HELMOND - De identiteit van de drie mannen die in Helmond zijn vermoord, is bekend. Het gaat om de 30-jarige bewoner van het pand aan de Statenlaan in Helmond, een 33-jarige man uit Venlo en een 28-jarige man uit Oosterhout.

Na een dag speuren tast de politie nog volledig in het duister over het motief voor de drievoudige moord in Helmond. "We hebben nog geen spoor dat duidelijk in een richting wijst. Voor ons staat alles nog open", aldus een woordvoerder van de politie donderdagavond.

Politie wil niets kwijt

De politie wil niets kwijt over de manier waarop de mannen zijn gedood en wat er allemaal in het huis is aangetroffen. De technische recherche heeft donderdag een uitvoerig onderzoek ingesteld in het huis en de directe omgeving. De politie is ook begonnen met een grootscheeps buurtonderzoek. Of dat al iets heeft opgeleverd, blijft onduidelijk.

Woensdagavond kort voor middernacht ontdekte een politiepatrouille in een woning aan de Statenlaan in de nieuwbouwwijk Brandevoort de stoffelijke overschotten van de drie mannen. Buurtbewoners die het vreemd vonden dat de voordeur wagenwijd openstond, waarschuwden de politie.

De politie onderzoekt het misdrijf met een team van 25 rechercheurs. Het is nog niet bekend wanneer sectie wordt verricht op de drie slachtoffers.

Volgens burgemeester A. Jacobs van Helmond is de drievoudige moord een op zichzelf staand incident. Er is geen enkele reden om te vermoeden dat er een relatie is met de wijk Brandevoort, zegt hij.