TILBURG - De gemeente Tilburg moet optreden tegen cafés die tegen afbraakprijzen drank aanbieden om klanten te lokken. Dat heeft het Nederlands Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) donderdag in een brandbrief aan loco-burgemeester E. Aarts gevraagd.

In de brief roept de organisatie de bestuurder op een einde te maken aan de 'bieroorlog' die in de Tilburgse horeca is losgebarsten. In de aanloop naar carnaval stunt een aantal horecaondernemers in het centrum van Tilburg met de prijzen van alcoholhoudende drank. De strijd barstte los toen een discotheek klanten ging lokken door ze voor een vast bedrag onbeperkt te laten drinken. Andere kroegbazen volgden en kondigden aan tijdens carnaval bier, fris en wijn aan te bieden voor 1 euro.

Het NIGZ zegt in de brief dat het gedrag van de ondernemers strijdig is met de horecawet. Volgens de organisatie moet de loco-burgemeester zo snel mogelijk een einde maken aan de bieroorlog. De Tilburgse loco-burgemeester heeft de ondernemers voor vrijdagmorgen op het stadhuis ontboden. De gemeente stelde nog niet zo heel lang geleden gedragsregels op voor horecaondernemers. Daarin werd onder andere afgesproken dat geen zogenoemde happy hours gehouden mogen worden.