LOS ANGELES - De concertmarathon Live Earth heeft in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië weinig televisiekijkers getrokken. Slechts ongeveer een derde van het aantal belangstellenden dat het herdenkingsconcert voor prinses Diana volgde. Dat bleek maandag uit onderzoek van de Britse BBC en enkele Amerikaanse zenders.

In het Verenigde Koninkrijk keken zaterdag tussen acht en tien uur 's avonds 3,1 miljoen mensen. Vorige week zagen op hetzelfde tijdstip maar liefst 11,4 miljoen mensen het Concert for Diana.

Voor een gewone zaterdagavond in juli was de kijkdichtheid volgens de BBC "goed". De BBC kreeg vooral veel klachten over megasterren als Madonna en Phil Collins wegens hun grof taalgebruik.

Amerika

Ook aan de andere kant van de Atlantische Oceaan was de belangstelling voor het herdenkingsconcert voor Diana vele malen groter. De Amerikaanse tv-zender NBC kwam met de concertregistratie niet verder dan 2,7 miljoen kijkers.

Hiermee werd het het slechtst bekeken programma in de VS van zaterdag. Met het Diana-concert wist NBC vorige week 8,8 miljoen kijkers te trekken. Ook op andere Amerikaanse zenders viel de belangstelling voor Live Earth tegen.

Nederland

In Nederland hebben in totaal 3,1 miljoen mensen gekeken, daarbij zijn ook de zappers meegerekend die slechts enkele minuten keken. De organisatoren van Live Earth hadden in totaal wereldwijd 2 miljard kijkers verwacht.