UTRECHT - Hevig onweer zorgt maandag in verscheidene delen van het land voor overlast op het spoor. Door blikseminslagen is er op meerdere trajecten geen treinverkeer meer mogelijk.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/2218

Tussen Delft en Den Haag ontstond rond 11.00 uur een seinstoring door een blikseminslag. Vanaf 17.00 uur waren de beperkingen tussen Delft en Den Haag voorbij. Het treinverkeer tussen Den Haag Hollands Spoor en Delft en tussen Den Haag en Gouda kwam weer op gang.

Traject

Het traject tussen Heerhugowaard en Hoorn en tussen Purmerend Overwhere en Hoorn kwam rond 12.15 uur stil te liggen doordat de bliksem in Hoorn was ingeslagen.

Het treinverkeer tussen Purmerend en Hoorn werd rond 16.15 uur weer geleidelijk hervat. Tussen Heerhugowaard en Hoorn reden sinds 18.30 uur weer treinen.

Ook tussen Leiden en Hoofddorp reden in de ochtend geen treinen. Om 13.00 uur was die storing voorbij.

In alle gevallen zorgden de blikseminslagen voor stroomstoringen, waardoor de seinen, wissels of overwegen niet meer kunnen worden bediend.

Intercity's

Door de blikseminslag bij Den Haag worden ook reizigers tussen Gouda en Voorburg gedupeerd. Op dit traject is deze week door werkzaamheden geen treinverkeer mogelijk. Maar de intercity's, die tussen Gouda en Den Haag worden omgeleid via Rotterdam, kunnen maandag ook niet meer rijden tussen Den Haag en Delft.