EINDHOVEN - De A2 bij Eindhoven is zondagmiddag om 17.00 uur weer opengesteld voor verkeer. Oorspronkelijk zou de afsluiting duren tot maandagmorgen 05.30 uur, maar de werkzaamheden waren eerder klaar dan verwacht. Dat heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat zondag laten weten.

De wegwerkzaamheden op de A2 rond Eindhoven hebben zaterdag en zondag geen verkeersproblemen veroorzaakt. Tussen het knooppunt Batadorp en de afrit Veldhoven was de weg sinds vrijdagavond in beide richtingen afgesloten. Files en opstoppingen bleven uit, meldde de ANWB.

De bond en Rijkswaterstaat hadden automobilisten gewaarschuwd de A2 bij Eindhoven te mijden. "Kennelijk heeft iedereen goed geluisterd", zei een woordvoerder van de ANWB.

Viaduct

De afsluiting had te maken met de sloop van een viaduct over de A2 bij de afslag naar Eindhoven-Airport. Dat moest plaatsmaken voor een breder viaduct voor de Randweg Eindhoven. Die wordt verbreed van twee naar vier rijstroken.

Op de A16 bij Rotterdam waren dit weekeinde wel veel problemen. De parallelbaan tussen de knooppunten Ridderkerk en het Terbregseplein in noordelijke richting zijn tot maandagochtend afgesloten. "Op de rijbaan richting Rotterdam stonden zaterdag en zondag de hele dag files", aldus de zegsman.