ZEVENBERGEN - Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag in Zevenbergen (Noord-Brabant) 23 geparkeerde auto's in brand gestoken. De wagens hebben allemaal aanzienlijke schade opgelopen, meldde de politie. Niemand raakte gewond.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/2183

De politie heeft de auto's laten wegtakelen en gaat gaat ze onderzoeken op sporen. Ze roept bewoners op die iets verdachts hebben gezien, zich te melden. Verder is de politie een buurtonderzoek begonnen.

De autobranden hadden plaats in de wijk Zevenbergen-West tussen 02.15 uur en 04.00 uur. De brandweer had de handen eraan vol en zette vier voertuigen in.

Lastig

Politie surveilleerde al extra omdat er eerder brandstichtingen waren geweest, maar dat mocht niet baten. "Het is heel lastig om overal tegelijk te zijn", aldus een woordvoerster. "Wel hebben de surveillanten heel veel gezien. Misschien is dat te gebruiken in het onderzoek."

De eerdere branden hadden de afgelopen tweeënhalve week plaats. Een paar auto's, een caravan en een aantal afvalcontainers gingen in vlammen op.

Autobranden Zevenbergen