VEENENDAAL - Een 44-jarige moordverdachte heeft bij zijn arrestatie in de nacht van zaterdag op zondag in Veenendaal zelfmoord gepleegd.

De man werd ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een schietpartij in een bedrijf in Eindhoven op 28 juni, waarbij een 59-jarige Eindhovenaar aan zijn verwondingen bezweek.

Dat meldde de politie Brabant Zuid-Oost. Toen een arrestatieteam de woning van de Veenendaler binnenkwam, schoot hij zichzelf dood. De politie zet het onderzoek naar de moord voort.

Poortakker

De schietpartij in het bedrijf aan de Poortakker in Eindhoven had plaats op de ochtend van 28 juni. Een onbekende man kwam toen het bedrijf binnen en schoot met een vuurwapen meermalen op verscheidene mensen.

Hij raakte de 59-jarige Eindhovenaar, die later overleed. Daarna ging hij er vandoor. Er raakte verder niemand gewond.

Drukker

De politie kon destijds niets zeggen over de achtergrond van de schietpartij. Het betrokken bedrijf bedrukt onder meer voor reclamedoeleinden kunststof materialen.

Een rechercheteam kwam de verdachte op het spoor in Veenendaal. Het arrestatieteam Midden Nederland werd zondag ingezet voor de aanhouding, maar bij binnenkomst benam de man zich het leven.