AMSTERDAM - Een ernstig ongeluk heeft zaterdag tot nog meer drukte geleid op de Nederlandse wegen. De ANWB voorspelde al dat de combinatie van vakantiegangers en wegwerkzaamheden zou leiden tot files en langere reistijden.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/2150 Door een ongeluk met vier auto's staat op de A12 bij Gouda ook file. Automobilisten richting Utrecht moeten vier keer de normale afstand omrijden, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID).

Vanwege het ongeluk werden beide rijstroken van de A12 in de richting Utrecht afgesloten. Het verkeer moest omrijden via de A13, A20, A16, A15 en A27.

Vrijgegeven

Om 13.00 uur werd de rijbaan vrijgegeven. Hierdoor loste de file bij Gouda aan het begin van de middag langzaam op.

Bij het ongeluk raakten zeven personen gewond, waaronder een kind. De ernst van hun verwondingen is nog niet duidelijk. Zeven ambulances zijn ingezet om de gewonden te helpen.

Rotterdam

Op de A16 in de richting van Rotterdam stond aan het eind van de ochtend elf kilometer file vanwege het afbreken van een viaduct op de A2 bij Eindhoven. De A2 is daar afgesloten.

"Deze file hadden we verwacht, maar is wel lang", zegt een woordvoerder van de VID. De werkzaamheden duren nog het hele weekeinde en moeten maandagochtend zijn afgerond.

De ANWB had vakantiegangers al gewaarschuwd voor drukte in het zuiden van het land en geadviseerd de A2 bij Eindhoven te mijden. Nadat vrijdag de scholen in de noordelijke provincies de deuren sloten is voor 750 duizend Nederlanders de zomervakantie begonnen.