BERLIJN - Een Duitse man heeft zichzelf vrijdag in de deelstaat Rijnland-Palts doodgeschoten. Hij deed dat nadat hij een 16-jarig meisje had verwond wegens een 'crime passionel'. De 24-jarige dader schoot het meisje in haar dij toen ze op weg was naar school in Kusel. Dit heeft de lokale politie laten weten.

De dader vluchtte na het schietincident, maar toen de politie hem later te pakken kreeg en hem probeerde te arresteren, schoot hij zichzelf in zijn hoofd. De man werd meteen naar een ziekenhuis gebracht en stierf daar enkele uren later.

De dader zat zelf niet op de school, maar was er vrijdag naartoe gegaan om het meisje op te zoeken. Agenten veronderstellen dat de man en zijn slachtoffer een korte relatie hadden die een jaar geleden was afgelopen. Het meisje verkeert niet in levensgevaar.

Schietincidenten

Duitsland kende afgelopen jaren verscheidene schietincidenten op scholen. In november schoot een 18-jarige 'einzelgänger' die geobsedeerd was door wapens zichzelf dood, nadat hij zijn oude school in het westen van Duitsland had bestormd met explosieven op zijn lichaam. De dader verwondde elf mensen.

In 2002 kostte een bloedbad op een school in Erfurt in het oosten van het land aan achttien mensen het leven. Onder hen was de dader, een oud-leerling die twee keer voor zijn examen was gezakt. Hij schoot zichzelf dood toen de politie hem benaderde.