HILVERSUM - Bijna de helft van de Nederlanders (48 procent) gelooft helemaal niets van de verhalen die prinses Margarita en haar man vertellen over hun ruzie met de koninklijke familie. Dat blijkt uit een representatieve enquête die werd uitgevoerd door Bureau Intomart in opdracht van RTL Nieuws.

Bureau Intomart ondervroeg 500 Nederlanders over de kwestie-Margarita, voorafgaand aan de publicatie van het derde artikel in HP/De Tijd. Een op de tien geënquêteerden zegt de beweringen van het paar te geloven. Een kwart van de ondervraagden twijfelt, of denkt dat ze voor een deel waar kunnen zijn.

Niet beschadigd

Een kleine meerderheid van de deelnemers aan de enquête vindt dat de positie van het koninklijk huis niet is beschadigd door de verhalen en de ophef die daarover is ontstaan. Daar staat tegenover dat 41 procent van de ondervraagden vindt dat het koninklijk huis wel degelijk is beschadigd.

De publicaties over de ruzie lijken de populariteit van koningin Beatrix niet te schaden. Van de geënquêteerden geeft 84 procent aan dat zijn of haar mening over de koningin niet is veranderd sinds de verhalen verschenen. Acht procent denkt positiever over Beatrix, terwijl 4 procent negatiever over haar is gaan denken.