ROTTERDAM - De 24-jarige vrouwelijke verdachte van de gewelddadige moord op een 28-jarige man in Pernis (Rotterdam) moet nog zeker twee weken vast blijven zitten. Dat heeft de rechter-commissaris in Rotterdam vrijdag bepaald.

Agenten hielden haar dinsdag aan wegens betrokkenheid bij deze zaak. Het slachtoffer kwam op 15 juni in een woning aan de Pastoriedijk door veel geweld om het leven.

Twee mannen van 25 zitten ook vast voor deze zaak. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hen van moord. De raadkamer van de rechtbank heeft hun voorarrest al eerder met negentig dagen verlengd. Ze werden kort na het misdrijf al aangehouden.

Motief

Het motief voor de moord is nog niet duidelijk. Het Openbaar Ministerie en de advocaten kunnen in het belang van het onderzoek nog niets inhoudelijks over de zaak zeggen.

Onderzoek

De rijksrecherche maakte donderdag bekend dat ze een onderzoek instelt naar de rol van de politie. Twee agenten zouden die dag ongeveer een half uur voor de deur van het slachtoffer hebben gestaan. Vanuit de woning hoorden de agenten en de buren het slachtoffer om hulp roepen. Maar na overleg met het hoofdbureau werd besloten dat ze moesten wachten op assistentie. Kort nadat de politie het huis betrad, bezweek de man aan zijn verwondingen.