ENSCHEDE - In de openbare basisschool 'Het Stadsveld ' aan de B.W. Ter Kuilestraat in Enschede is vrijdagochtend de schoonmaker, een 56-jarige man uit Enschede, dood aangetroffen. De politie gaat uit van een misdrijf en heeft de zaak in onderzoek.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/2131

Een leraar vond het slachtoffer omstreeks 07.45 uur. Het slachtoffer lag volgens directeur Gerrit Wunderink in een plas bloed.

Een politiewoordvoerder meldde dat de kinderen van de school niets hebben gezien. Wel zijn de leerlingen op het hoofdgebouw aan de Elferinksweg tijdens een speciale bijeenkomst bijgepraat.

De politie is begonnen met een buurtonderzoek in de wijk. Bij het onderzoek bezoeken agenten inwoners van de wijk met de vraag of zij iets opvallends hebben gezien of gehoord. Volgens een politiewoordvoerder is Stadsveld een volkswijk met voornamelijk rijtjeshuizen. Hij kon niet zeggen hoeveel mensen bij het onderzoek zijn betrokken.

Geschokt

Een groepje kinderen dat buiten de school stond te wachten, is geschokt door de dood van de schoonmaker. "Het was een hartstikke aardige man", zegt een van hen.

Alle negentig leerlingen zijn naar huis gestuurd, aldus Wunderink. De jongste kinderen hadden vrijdag al vrij vanwege de zomervakantie. De oudere leerlingen moesten vrijdag nog wel naar school.

Locaties

Het Stadsveld heeft twee locaties. Op de school zitten in totaal 210 leerlingen, van wie negentig op de vestiging aan de B.W. ter Kuilestraat.

Volgens de politie zijn er ook kinderen opgevangen in een school in de omgeving. Slachtofferhulp Nederland gaat hulp bieden aan de docenten van de school.

Moord school Enschede