AMSTERDAM - De twee verdachten van het doodmartelen van de 28-jarige man in Pernis hebben hem waarschijnlijk omgebracht omdat het slachtoffer zich veelvuldig heeft vergrepen aan zijn vijfjarige zoontje.

De 24-jarige ex-vriendin van het slachtoffer, de eveneens aangehouden Marian D., zou de twee daarover hebben ingelicht. Die besloten het recht in eigen hand te nemen. Dat schrijft De Telegraaf vrijdag.

Marian D. zou ook naar de politie zijn gestapt om te vertellen over het misbruik van haar zoontje. Maar de twee mannen namen het recht in eigen hand en martelden het slachtoffer, geïnspireerd door de Amerikaanse horrorfilm Hostel 2, door hem op een stoel vast te binden en hem tot overlijdens toe te slaan en te schoppen.

Ziekelijk

De Telegraaf sprak met de ex-vriendin van een van de twee mannen, Magda E. Zij zegt de film samen met haar ex te hebben gekeken. "Die macht en totale controle over een slachtoffer wil ik ook meemaken", heeft hij tijdens het kijken naar de film tegen haar gezegd. "Zijn hang naar geweld is ziekelijk", zegt E. in de Telegraaf.

"Hij is levensgevaarlijk, vooral als hij stijf van de coke staat." De man zou ook een bekende zijn van het slachtoffer. Volgens E. waren de twee samen een 'wiethok' aan het opzetten.

Onderzoek

De politie liet donderdag weten dat de rijksrecherche onderzoek gaat doen naar de gang van zaken rond de moord, ruim twee weken geleden. Agenten hebben voor de woning op versterking gewacht terwijl de 28-jarige Rotterdammer werd gemarteld.

Dit op grond van een 'veiligheidsafweging', gemaakt samen met onder andere de chef van dienst. Of deze afweging juist is geweest, moet blijken uit het rijksrechercheonderzoek.