HAARLEM - De recherche van de politieregio Kennemerland hebben dinsdag vier Amsterdammers aangehouden die onder meer worden verdacht van internationale handel in verdovende middelen. Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

De mannen, in de leeftijd van 20 tot 65 jaar, worden vrijdag voorgeleid. De verdachten werden opgepakt in een groot rechercheonderzoek dat eind 2006 is begonnen. Aanleiding was informatie over een groep personen die zich zou bezighouden met handel in verdovende middelen en het witwassen van drugsgelden.

De verdachten opereerden volgens de politie internationaal en gebruikten de regio Kennemerland als basis. Daar huurden ze loodsen die werden gebruikt als opslag- en verpakkingsplaats.

Cocaïne

Bij doorzoekingen van die en andere panden en woonhuizen heeft de recherche dinsdag en woensdag vijftien vuurwapens, 18 kilo cocaïne, ongeveer 1 miljoen euro aan contanten, computers, motoren, auto's en vrachtwagens in beslag genomen. Zes huiszoekingen vonden plaats in woningen en op een camping in Zandvoort.

Het rechercheonderzoek strekt zich uit tot in het buitenland. De politie vermoedt dat de groep niet alleen drugs naar Nederland importeerde, maar ook weer exporteerde. Het onderzoek is nog niet afgerond. De recherche sluit niet uit dat nog meer verdachten worden opgepakt.