TIEL - Een leerling van een school in Tiel heeft donderdagmiddag een leraar bedreigd met een vuurwapen. Hij was boos over een behaald cijfer, aldus een woordvoerder van het ROC Rivor locatie Bachstraat.

De 18-jarige verdachte en een 17-jarige jongen zijn korte tijd later in de buurt van de school aangehouden. Later op de middag is een 20-jarige Tielenaar aangehouden, die het gasdrukpistool inmiddels in zijn bezit had.

Volgens een woordvoerster van de politie waren er op het moment van het incident niet veel mensen in de school. De directie van de school heeft de aanwezigen naar buiten gestuurd en de politie gebeld. Er is niemand gewond geraakt.

De politie vond de verdachte en de andere jongen korte tijd na de melding in de omgeving van de school. Ze lieten zich rustig arresteren, zegt de woordvoerster. De jongens zitten vast voor verhoor.

Op de school had donderdagmiddag ook een diploma-uitreiking plaats. Die is ondanks de gebeurtenis gewoon doorgegaan, zegt een medewerker van het ROC Rivor.