AMSTERDAM - De Delftenaar die ervan werd verdacht een plaatsgenote te hebben verkracht op de motorkap van een auto wordt niet vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Den Haag vandaag bekendgemaakt.

De 18-jarige vrouw werd in de nacht van 11 op 12 februari naar eigen zeggen verkracht door de 21-jarige man. Getuigen grepen niet in, omdat ze meenden dat het om vrijwillige seks ging. Een voorbijganger maakte een foto van het stel.

De man meldde zich na een getuigenoproep bij de politie. Hij was kort na de veronderstelde verkrachting met vakantie gegaan. De Delftenaar zei dat er geen sprake was geweest van gedwongen seks. Justitie verhoorde ook enkele getuigen.

Dwang

Op basis van de verhoren concludeerde het OM dat er inderdaad geen sprake is geweest van dwang. De zaak tegen de Delftenaar is daarom geseponeerd.

Valse aangifte

Bekeken is of de vrouw moest worden vervolgd wegens het doen van een valse aangifte. Justitie ziet hiervan af, 'na een zorgvuldige afweging mede op grond van de persoonlijke omstandigheden van de aangeefster'.