AMSTERDAM - De 28-jarige Rotterdammer die vorige maand in een woning in Pernis overleed, is daar doodgemarteld terwijl de politie voor de deur stond. De twee gealarmeerde en gewapende agenten hoorden zijn gegil maar grepen niet in. Dit schrijft De Telegraaf donderdag.

Video

Het Openbaar Ministerie (OM) zou dit hebben bevestigd tegenover de krant. "Er is op dat moment in overleg een veiligheidsafweging gemaakt en gewacht op assistentie van meer politiemensen", zegt een woordvoerder van het OM in De Telegraaf. Die assistentie zou uit Rotterdam moeten zijn gekomen, wat bijna een half uur duurde.

Toen het politieduo daarna met de versterking het huis binnenviel, was het geschreeuw van de 28-jarige man nagenoeg verstomd. Even later overleed hij aan zijn verwondingen. Als er direct was ingegrepen, had hij waarschijnlijk nog geleefd, schrijft de krant.

Lawaai

Even voor middernacht hoorden buren vrijdag 15 juni lawaai in de betreffende woning aan de Pastoriedijk in de wijk Pernis. Zij alarmeerden de politie.

De woordvoerster laat weten dat het gebruikelijk is dat agenten ter plaatse eerst overleggen met het hoofdbureau voordat tot actie wordt overgegaan. "Het kan niet zo zijn dat politiemensen meteen naar binnen rennen. Hun eigen veiligheid is ook van belang."

Verdachten

Kort na de moord hielden agenten in de omgeving van de Pastoriedijk twee 25-jarige mannen uit Rotterdam aan. Een 24-jarige Rotterdamse werd afgelopen dinsdag door de politie als verdachte aangehouden.

Het OM zegt in de krant vooralsnog geen reden te zien om de rijksrecherche onderzoek te laten doen naar de gebeurtenis.