SYDNEY - Een parlementslid uit de Australische staat Victoria is door haar medevolksvertegenwoordigers de zaal van het Hogerhuis uitgezet omdat zij haar elf dagen oude baby daar de borst gaf. Officieel moesten de socialiste Kirstie Marshall en haar baby de zaal verlaten omdat het kind geen gekozen lid van het parlement is, meldde het Australische persbureau AAP.

De Australische vereniging voor de bevordering van borstvoeding staat op haar achterste benen. Zij wijst erop dat het juist het parlement van Victoria was dat vier jaar geleden campagne heeft gevoerd tegen een verbod op borstvoeding in het openbaar. Een woordvoerster van de Australian Breastfeeding Association zei het besluit van het parlement 'iets uit de Middeleeuwen' te vinden.

De voorzitter van het parlement zei tegen de nieuwszender ABC dat het besluit parlementslid Marshall uit de zaal te verwijderen helemaal niets te maken heeft met borstvoeding. Zij wees erop dat 'vreemdelingen' niet in de zaal mogen komen als het parlement vergadert.