ETTEN-LEUR - Enkele plaatsen in West-Brabant hebben woensdagochtend door hevige regenval te kampen gehad met wateroverlast. Wijken in Oudenbosch en Hoeven werden afgesloten voor het verkeer.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/1862 Ook de provinciale weg tussen de twee dorpen moest dicht. Verkeer werd omgeleid via de A58.

Aannemers en brandweer zijn bezig met het wegpompen van het water. Bewoners krijgen het advies om niet te douchen of wassen om het riool niet onnodig te belasten.

Gymzaal

In Etten-Leur moesten winkels in het Winkelhart dicht door wateroverlast. Ook liep een gymzaal onder.

In Breda liepen enkele viaducten onder water, op sommige plekken tot een halve meter hoog.

Afgesloten

De plaats Hoeven in de gemeente Halderberge was vrijwel geheel afgesloten van de buitenwereld. Een groot aantal toegangswegen kwam onder water te staan. Het verkeer werd daarom omgeleid via de provinciale snelweg A58.

Ook in Oudenbosch werd een wijk afgesloten. In Oud-Gastel ging rond 05.30 uur een monumentale schuur in vlammen op. De brand ontstond toen het rieten dak van de schuur werd getroffen door de bliksem. Bij de brand raakte niemand gewond.

Rond het middaguur was de meeste overlast voorbij. De brandweer was nog wel op verschillende plaatsen bezig om het water weg te pompen.

Wateroverlast Brabant