WELL - De politie is dinsdag een voormalige horecagelegenheid aan de Vossenheuvel in het Noord-Limburgse Well binnengevallen, waar op grote schaal drugs zijn vervaardigd. Er is nog niemand aangehouden.

Volgens de politie gaat het om een grote vondst. "Zoiets komen we zelden in Limburg tegen", zei een woordvoerster.

Welke drugs er zijn geproduceerd kon de politie nog niet zeggen. Het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag is dat nog aan het onderzoeken.

Hennepplantage

Agenten hielden het onbewoonde gebouw al enige tijd in de gaten en verwachtten bij binnenkomst een hennepplantage aan te treffen. Wie de eigenaar van het pand is wil de politie nog niet bekendmaken.

Een vrachtwagen van de LFO, de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen, laadde dinsdagavond laat een grote hoeveelheid vaten, kisten, ketels en containers in, deels gevuld met naar aceton ruikende vloeistoffen. De LFO is gespecialiseerd in de ontmanteling van xtc-laboratoria.

Explosiegevaar

De brandweer was met groot materieel ter plaatse in verband met explosie- en brandgevaar. Volgens de brandweer kon de omvang van het lab worden vergeleken met een vorig jaar opgerold xtc-lab in Nederweert.