DEN HAAG - De agenda van de Tweede Kamer loopt de laatste dagen voor het zomerreces traditiegetrouw weer behoorlijk vol.

Aan de vele al geplande debatten en overleggen heeft het parlement dinsdagmiddag nog eens vijf spoeddebatten toegevoegd. Twee daarvan zijn dinsdagavond al aan de beurt.

Ze gaan over de voorgenomen verkoop van het Hilversumse vervoersbedrijf Connexxion aan het Franse Transdev en over eerwraak en het politieoptreden in Alkmaar, waar vorige week een van oorsprong Turkse vrouw op het station werd doodgeschoten door haar ex-man.

Thuiszorg

Ook woensdagavond gaan de Kamerleden door tot laat in de avond. Dan zijn er twee spoeddebatten gepland, over de plaatsing van leerlingen van de Stichting Islamitische Basisscholen Amsterdam (SIBA) op de basisschool As Siddieq en over een dreigende klantenstop bij door AWBZ-gefinancierde thuiszorg.

Donderdag, de voorlopig laatste vergaderdag dit seizoen, staat 's middags een spoeddebat op de agenda over de embargoregeling voor Kamer en pers over de Prinsjesdagstukken.

Vrijdag begint het reces, dat acht weken duurt.