DEN BOSCH - Voor de rechtbank in Den Bosch is dinsdagmiddag achttien jaar cel geëist tegen de 53-jarige J.L. Hij wordt verdacht van moord op zijn 46-jarige echtgenote.

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat ervan uit dat L. zijn vrouw op 1 juli 2006 doodschoot in de echtelijke woning in Uden, waarna hij haar stoffelijk overschot verstopte in de Belgische Ardennen.

Twee maanden later haalde hij het lijk weer op waarbij hij werd gevolgd door de politie. Die hield hem aan op een parkeerplaats langs de Duitse autosnelweg.

Ongeluk

L. bekende na enige tijd zijn vrouw door het hoofd te hebben geschoten, maar stelde dat dat een ongeluk zou zijn geweest. Het echtpaar was naar de Ardennen zijn gereden om te praten over huwelijksproblemen.

Ook wilde L. naar eigen zeggen de buks uitproberen die hij enkele dagen eerder had aangeschaft. Toen zijn vrouw struikelde zou het geweer per ongeluk zijn afgegaan, met fatale gevolgen.

Leugenachtig

Volgens officier van justitie O. Beckers zijn de verklaringen van L. aantoonbaar leugenachtig. Als mogelijk motief voor de moord noemt hij het voornemen van het slachtoffer om bij haar man weg te gaan.

Maar L. zou ook zakelijke belangen hebben gehad bij de dood van zijn vrouw. Beckers rekent het L. ook zwaar aan dat hij haar nabestaanden maanden in het ongewisse liet over haar lot, het onderzoek frustreerde en zelfs onschuldige derden beschuldigde van de moord.