LONDEN - De Britse autoriteiten hebben dinsdag de vertrekhal in Terminal 4 van de Londense luchthaven Heathrow ontruimd. Reden voor de actie was de vondst van verdachte bagage, meldden passagiers. Vele tientallen vluchten zijn vertraagd of geannuleerd.

Duizenden mensen moesten vertrekken. Na enkele uren mochten passagiers weer mondjesmaat naar binnen, na een grondige veiligsheidscontrole, aldus Britse media. De verwachting is dat de overlast nog tot zeker in de avond aanhouden.

KLM

De KLM, die vluchten verzorgt van Nederlandse luchthavens naar Heathrow, ondervindt dinsdagavond veel hinder van de sluiting van Terminal 4. De luchtvaarmaatschappij laat alle passagiers die van Eindhoven en Rotterdam naar Heathrow zouden vliegen naar Schiphol komen.

Daar staat een groot toestel gereed om iedereen in een keer naar Londen te kunnen brengen, wanneer de luchthaven de terminal vrijgeeft. "Het is afwachten wanneer het zover is", aldus een woordvoerder van KLM. De maatschappij kon niet zeggen om hoeveel reizigers het gaat.