AMSTERDAM - Met de arrestatie van zeventien jongens denkt de politie tien woninginbraken in Nijmegen te hebben opgelost. De jongeren worden ook verdacht van een autodiefstal en een inbraak bij een welzijnsinstelling, meldt de politie maandag.

Het onderzoek begon met de arrestatie van drie verdachten van autobranden in maart. Bij de verhoren van de verdachten kwamen andere strafbare feiten aan het licht.

Na onderzoek konden in de volgende maanden nog veertien jongens worden aangehouden. De verdachten zijn tussen de 13 en 17 jaar oud en komen uit Nijmegen. Eén verdachte komt uit Wijchen.

Inbraken

De jongens zouden eind vorig jaar en begin dit jaar in wisselende samenstelling bij tien woningen hebben ingebroken, onder meer aan de Oude Nonnendaalseweg, de Patrijsstraat en de Leeuwerikstraat.

De verdachten zouden vooral geld en computers hebben gestolen. Een aantal spullen werd in beslag genomen en teruggegeven aan de eigenaar, meldt de politie.

Auto

De minderjarige verdachten zouden ook een auto hebben gestolen, maar die konden ze volgens de politie niet besturen. Na een aanrijding tegen een paaltje lieten ze de auto beschadigd achter.

De zaken van de drie verdachten van de autobranden zijn aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op voor de inbraken.