EINDHOVEN - Op de A67 ten zuiden van Eindhoven is maandag een verkeersinfarct ontstaan door twee verschillende ongevallen. Kort na de ochtendspits kantelde in de bocht naar de A2 een vrachtwagen met een brandgevaarlijke stof.

Achterin de uitgedijde file bij Mierlo gebeurde rond 14.30 uur een ongeluk waardoor een Duitse vrouw om het leven kwam, meldde de politie.

File

De vrouw zat in een van de laatste auto's van een file van ruim 20 kilometer. Een personenauto reed vol op de laatste auto in de file en drukte drie auto's tegen een trekker met oplegger die daar voor stond.

Bij de aanrijding zijn enkele mensen gewond geraakt. Het aantal en de aard van de verwondingen is nog niet bekend.

Chauffeur

De 26-jarige Turkse chauffeur van de eerder gekantelde vrachtwagen brak een nekwervel en een arm. Zijn bijrijdster raakte in shock en liep kneuzingen op. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De tankauto vervoerde een vloeistof met als hoofdbestanddeel het brandgevaarlijke isopropanol. Volgens de politie was er geen acuut gevaar. Voor het passerende verkeer was nog slechts één rijbaan beschikbaar.

Verkeer vanuit het zuiden kreeg het advies om te rijden via Antwerpen. Vanuit Venlo is een omleiding ingesteld via de A73 naar Nijmegen. Rond 17.30 uur werd de rijbaan weer vrijgegeven nadat de tankauto met zwaar materieel was opgetakeld.

Vrachtwagen gekanteld