LONDEN - De Britse politie heeft twee mensen opgepakt in verband met de mislukte aanslagen met bomauto's in Londen en Glasgow. Dat heeft de politie zondagochtend bekendgemaakt, zonder verdere details te geven.

Het duo werd volgens de omroep BBC gearresteerd op de snelweg M6 ter hoogte van de plaats Cheshire. Dat ligt niet ver van Liverpool, in het noordwesten van Engeland. Een ooggetuige vertelde dat in de aangehouden wagen twee mannen en een vrouw zaten.

De Britse politie heeft zondag opnieuw een man gearresteerd die wordt verdacht van betrokkenheid bij de mislukte aanslagen in Londen en Glasgow. Dat heeft een woordvoerder zondag bekendgemaakt.

Eerder pakte de politie op het vliegveld van Glasgow al de twee mannen op die probeerden er met hun auto een aanslag te plegen. Het voertuig vloog in brand terwijl de daders, met een Aziatisch uiterlijk, probeerden de terminal van de luchthaven binnen te rijden. Zij waren van plan een zelfmoordaanslag te plegen, aldus de BBC.

Verband

De vondst vrijdag van twee personenwagens vol met explosief materiaal in Londen en het incident zaterdag op de luchthaven van Glasgow staan "duidelijk" met elkaar in verband. Dat zei de politie in Glasgow zaterdagavond al.