ROTTERDAM - De twee taxichauffeurs die in de buurt van het metrostation Slinge in Rotterdam stonden op de avond dat de -jarige Sedar Soares werd neergeschoten, hebben zich bij de politie gemeld. Maar over de inhoud van hun verklaringen doet justitie geen mededelingen, aldus een woordvoerster dinsdagmiddag.

Sedar Soares werd op 1 februari neergeschoten. Hij gooide met een paar vriendjes sneeuwballen naar auto's en voorbijgangers op straat. Uit een auto stapte een man die schoot op de jongens op het parkeerdek van het metrostation. Sedar werd in zijn hoofd geraakt en overleed de volgende dag in een ziekenhuis.

Commotie

Ondanks de enorme commotie na de schietpartij meldden zich lang niet alle getuigen die op dat tijdstip in de buurt van het metrostation waren geweest. Politie en justitie in Rotterdam besloten dan ook overigens onherkenbaar gemaakte foto's van mensen die het metrostation in en uit liepen, te tonen bij Opsporing Verzocht.

Ook van deze mensen hebben zich er enkele gemeld, maar nog niet allemaal. Volgens de woordvoerster van justitie worden alle getuigen gehoord, maar wat de inhoud van hun verklaringen is, wil ze niet zeggen. De hoofdofficier van justitie heeft een beloning van 30.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot het oplossen van de zaak.