AMSTERDAM - Onder klokgelui van zes in de buurt gelegen kerken is de rouwauto met daarin de kist met het stoffelijk overschot van 'majoor' Bosshardt zaterdagochtend vertrokken uit korpszaal 'De Ruytenburgh'.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/1638 Over de kist ligt een grote vlag van het Leger des Heils. De wagen met de kist maakt een laatste ronde over de Amsterdamse Wallen voordat de stoet zich richting Amsterdam-Oost begeeft waar de luitenant-kolonel wordt begraven. Bij de korpszaal stonden tientallen belangstellenden.

De korpschef van de Amsterdamse politie Bernard Welten en een muziekband van het Leger des Heils voeren de stoet aan. Medewerkers dragen het hoofddeksel van de 'majoor' en een rood kussen met haar medailles. Ook haar bijbel wordt meegevoerd in de stoet.

Gewoond

De tocht begon ter hoogte van de Korte Niezel en leidt via de Oudezijds Achterburgwal, de Oude Doelenstraat en de Oudezijds Voorburgwal terug richting de Korte Niezel. De stoet passeert daarbij diverse plekken waar de Bosshardt heeft gewoond en gewerkt. Tientallen omstanders gaven de 'majoor' daarbij een luid applaus.

Na de ronde sloten de volgauto's zich aan om via de Oudezijds Voorburgwal, de Damstraat, het Damrak, de Prins Hendrikkade en de Schippersstraat richting Nieuwe Herengracht te gaan. De Anne Frankstraat, waar Bosshardt tot haar overlijden woonde, en de Rapenburgerstraat, waar zij tijdens de oorlog in een kindertehuis werkte, maken ook deel uit van de route.

Toeristen

De stoet trok op de Wallen vooral de belangstelling van nieuwsgierige toeristen. Op de Dam hadden zich enkele honderden mensen verzameld om de 'majoor' een laatste groet te brengen.

Uiteindelijk komt de stoet aan bij het korpsgebouw van het Leger des Heils aan de Derde Oosterparkstraat, van waar uit om 12.15 uur stapvoets richting de Koningskerk wordt gereden. Daar vindt de uitvaartdienst plaats. De 'majoor' wordt daarna bijgezet in het Leger des Heils-graf op begraafplaats De Nieuwe Ooster.