NEEDE - Scholengemeenschap Het Assink in Neede gaat namen van notoire pesters op een bord in de school noteren. Met deze actie wil Het Assink het pesten op school tegengaan. De actie begint na de krokusvakantie. Het 'schandbord' komt te hangen in de hal van het schoolgebouw.

Als een pester drie waarschuwingen heeft gehad, komt zijn of haar naam op het bord. Rector E. Boswinkel hoopt dat er een preventieve werking vanuit gaat. "Ik hoop dat de pesters nadenken over hun gedrag en welk effect dat heeft op degene die gepest wordt."

De dader moet een opstel schrijven over pestgedrag en een videofilm bekijken over pesten op school. Boswinkel is niet bang voor een heksenjacht op de pester. "Nee, de leerlingen weten heus wel dat de naam van een leerlingen niet voor niets op dat bord staat. Daar is wel wat aan vooraf gegaan. Bovendien besteden we in de lessen veel aandacht aan het pesten op school."

Dertien leerlingen uit de eerste klas van het vmbo in Neede hebben het 'schandbord' voor pesters bedacht. Ze deden mee aan een actie om de leefbaarheid op school te vergroten. De klas heeft daarmee een prijs gewonnen van 100 euro. Dat geldbedrag wordt onder meer aan een goed doel geschonken dat het pesten op scholen bestrijdt.