AMSTERDAM - Een 60-jarige dode bolletjesslikker is eerder deze maand door onbekendenopengesneden, om de drugs uit zijn lichaam te halen. Ze gingen hierbij niet alte zorgvuldig te werk, aangezien er bij de sectie op het lichaam nog bolletjeswerden ontdekt. Dat meldt de Volkskrant dinsdag.

Het staat volgens de politie vast dat het slachtoffer na zijn dood isopengesneden. Het is nog niet duidelijk hoe hij is overleden. Aan zijn kledingte zien, een lichte broek en een zomerhemd met korte mouwen, is de man kortvoor zijn dood in Nederland gearriveerd. Het stoffelijk overschot werd op 5februari door wandelaars gevonden in een struik in het Amsterdamse stadsdeelZeeburg.

Meteen na de ontdekking van het lijk gingen er geruchten dat het eenbolletjesslikker betrof, die met een mes was bewerkt. De politie weigerde ditte bevestigen. Twee weken later werden het gezicht en de kleding van de mangetoond in het tv-programma Opsporing Verzocht. De verminking van het lichaamwerd verzwegen. Kort daarop meldde enkele familieleden van de man zich, waarnazijn identiteit bekend werd. Pas twintig dagen later kon de politie delijkschennis en de gevonden drugsbolletjes bevestigen.