ROTTERDAM - De jurist prof. mr. W. Slagter heeft zijn werkzaamheden voor het advocatenkantoor Simmons & Simmons Trenité in Rotterdam 'op eigen verzoek en met onmiddellijke ingang' beëindigd. Dat heeft het kantoor maandag bekendgemaakt. Slagter maakte vorige week wereldkundig dat de man van prinses Margarita, Edwin de Roy van Zuydewijn, een schadeclaim tegen het koninklijk huis voorbereidt.

Slagter kreeg meteen al een spreekverbod opgelegd van Simmons & Simmons Trenité. Hij was als adviseur op het gebied van het vennootschapsrecht voor Simmons actief. Het kantoor wilde maandag geen enkele mededeling doen over het waarom van het vertrek van Slagter. Slagter zelf zei desgevraagd dat het er 'ja, natuurlijk' mee te maken heeft.

Slagter is tevens voorzitter van de raad van toezicht van het bedrijf Fincentives waar De Roy van Zuydewijn tot ruim een jaar terug directeur en aandeelhouder was.

"Stelselmatige boycot"

Volgens Slagter heeft het hof het bedrijf tegengewerkt. "Als je voortdurend merkt dat wanneer de onderhandelingen met klanten vergevorderd zijn en een contract zo goed als getekend kan worden, om onverklaarbare reden de zaak afketst, kun je wel spreken van een stelselmatige boycot", zei hij eerder. Het bedrijf was succesvol, stelde Slagter, tot De Roy van Zuydewijn trouwde met Margarita.

Slagter beweerde dat de claim tientallen miljoenen euro's bedraagt. Hij betreurt zijn uitlatingen, vrijdag voor het eerst gedaan in De Telegraaf, inmiddels zeer. "Ja! Tuurlijk, als ik van te voren had geweten dat het deze consequenties zou hebben." Hij wil geen verdere mededeling doen: "Dat hebben we afgesproken." Hij lacht alleen wat schampertjes op de vraag of zijn vertrek bij Simmons echt uit eigener beweging is geweest.

Familievete

Prinses Margarita de Bourbon de Parme zorgde eerder voor een rel door in HP/De Tijd uitgebreid te vertellen over een hoogoplopende familievete tussen haar en haar man enerzijds en moeder Irene, vader Carlos Hugo en op de achtergrond koningin Beatrix anderzijds.