LEIDEN - Na protesten van familieleden van ouderen in Leiden heeft het college van deze gemeente besloten de burgemeester in het vervolg toch weer op pad te sturen om de verjaardagen van de alleroudste inwoners te bezoeken. Dat heeft het gemeentebestuur maandag laten weten.

Eerder vond het college dat de burgemeester door tijdgebrek alleen nog maar naar verjaardagspartijtjes moest gaan van inwoners die honderd werden of de leeftijd van 105 of ouder bereikten. Dit omdat de stad Leiden veel ouderen heeft in de leeftijdscategorie 100 tot 105 jaar. "Om al die feestjes af te gaan, zou de burgemeester te veel tijd gaan kosten", zo liet de woordvoerder van de gemeente twee weken geleden weten.

Dezelfde woordvoerder vertelt nu dat het college is gezwicht voor de wensen van de bevolking. "Het blijkt dat veel mensen veel waarde hechten aan zo'n verjaardagsbezoek van de burgemeester", zegt waarnemend burgemeester W. Lemstra. Hij vindt het helemaal geen bezwaar om op verjaardagsvisite te gaan. "Hoe de twee burgemeesterskandidaten Groen en Lenferink erover denken, weet ik niet." Leiden kiest op 11 maart een nieuwe burgemeester.