LONDEN - Duizenden mensen in Engeland en Wales hebben de afgelopen uren hun huizen moeten verlaten om ernstige overstromingen in verschillende gebieden te ontvluchten. Het noodweer heeft maandag in het noorden van Engeland aan zeker drie mensen het leven gekost.

Rond Sheffield maakten zeker 900 mensen gebruikt van noodopvang. Ook in Lincolnshire, Shropshire en Nottinghamshire moesten tientallen mensen hun huizen verlaten. De autoriteiten evacueerden in de nacht van maandag op dinsdag ook honderden mensen uit dorpen rond de plaats Rotherham uit angst dat de dam in het gebied het na de zware regenval zou begeven. Hulpdiensten en bewoners werken aan het versterken van verscheidene dammen.

Noodtoestand

In de omgeving van Hull is de noodtoestand uitgeroepen. Ondanks dramatische reddingspogingen verdronk in de stad een 28-jarige man nadat hij was vastgeraakt bij het ontstoppen van een afvoerpijp.

In Sheffield werd het lichaam gevonden van een 14-jarige jongen die was meegesleurd in een rivier. Een 68-jarige man kwam eveneens in Sheffield om het leven toen hij tijdens een overstroming probeerde uit zijn auto te komen.

Voorspellingen

Meteorologen voorspellen voor de komende dagen beter weer. Dinsdag zou er al aanzienlijk minder regen vallen dan maandag, Toen zou er volgens een van de deskundigen binnen twaalf uur een zesde van de jaarlijkse hoeveelheid neerslag zijn gevallen.

Noodweer Engeland